Voorwaarden en beleid
Het Toddlers Huis

Onze belangrijkste beleidsdocumenten

Voorwaarden en beleid

Hier vind je onze belangrijkste beleidsdocumenten. Op deze pagina vind je onder andere ons Pedagogisch Beleid, Veiligheid en Gezondheidsbeleid en Ruilbeleid. Daarnaast kan je hier terecht voor onze Algemene en Aanvullende Voorwaarden en Klachtenregeling.

Liever eerst iets meer weten over ons kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang?
Gebruik de knoppen hieronder.

Pedagogisch Beleid

Ons pedagogisch beleid is de basis voor onze opvang. In dit beleidsdocument vind je meer informatie over onze visie en hoe wij werken, hoe wij met kinderen omgaan en waarom wij dat op die manier doen. 

Het is voor ons belangrijk dat we een omgeving creëren waarin kinderen zich veilig, geborgen en vertrouwd voelen. Op die manier zorgen wij ervoor dat je kind de wereld om zich heen kan ontdekken, veel plezier heeft en zich optimaal kan ontwikkelen.

Veiligheid en Gezondheidsbeleid

In dit document staat beschreven hoe wij een zo veilig mogelijke omgeving bieden voor de kinderen en onze medewerkers. Het is namelijk goed om bijvoorbeeld afspraken te maken om risicovolle speelsituaties veilig te houden. Daarnaast staan in ons Veiligheid en Gezondheidsbeleid afspraken en protocollen om gezondheidsrisico’s te beperken. Elke locatie heeft haar eigen V&G-beleid.

Voedingsbeleid

Het voedingsbeleid van Het Toddlers Huis is er op gericht om kinderen van jongs af aan een gezond eetpatroon aan te leren. Daarbij vinden we het belangrijk dat ieder kind gevarieerde voedingsmiddelen krijgt. Ons voedingsbeleid is daarom gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Eet smakelijk!

Sfeer proeven?

Ben je nieuwsgierig hoe onze opvang er van binnen uit ziet? Of wil je graag weten welke activiteiten we ondernemen en waar de kinderen spelen en ontdekken?

Dat begrijpen we heel goed! Daarom ben je altijd van harte welkom om eens te komen kijken. We zijn namelijk heel blij met onze opvang en we laten je dat graag zien. Vraag gerust een rondleiding aan en plannen dan samen een moment in om onze opvang aan jou te laten zien.

Ruilbeleid

Heb je een extra opvangdag nodig? Of weet je dat je kind een dag niet naar onze opvang komt? Dan kan je een ruildag of extra opvangdag aanvragen. Meer informatie over hoe je dat doet en welke spelregels hier aan verbonden zijn vind je in ons ruilbeleid.

Algemene en Aanvullende Voorwaarden

Onze Algemene Voorwaarden zijn de voorwaarden die de Brancheorganisatie Kinderopvang in 2017 heeft opgesteld voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Daarnaast hebben we onze eigen aanvullende voorwaarden, die specifiek voor onze opvangorganisatie gelden. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden met betrekking tot de overeenkomst, plaatsing, opzegging en betaling. 

Klachtenregeling

We doen elke dag ons uiterste best om Het Toddlers Huis een plek te laten zijn waar je blij binnenkomt en blij weer naar huis gaat. Gebeurt er toch iets waar je niet tevreden over bent kom je er met de groep, de administratie of de directie niet uit, dan kun je je tot de Klachtencommissie wenden. Wij zijn aangesloten bij de Stichting Klachtencommissie Kinderopvang. In onze klachtenregeling vind je meer informatie over hoe Het Toddlers Huis omgaat met klachten van ouders.

Friesestraatweg.jpg

Friesestraatweg

Kraneweg-locatie-2-web.jpg

Kraneweg