Vestigingen Het Toddlers Huis Groningen

Het Toddlers Huis heeft twee goed bereikbare vestigingen met parkeergelegenheid in Groningen-stad. De kinderdagverblijven aan de Friesestraatweg en de Kraneweg beschikken beide over buitenruimte waar de kinderen dagelijks buitenspelen. Aan de Friesestraatweg is ook buitenschoolse opvang voor kinderen tot 13 jaar oud.

Kinderopvang Friesestraatweg en Kraneweg

Het Toddlers Huis aan de Friesestraatweg is gevestigd in de voormalige melkfabriek De Ommelanden. Daarmee is de kinderopvang en naschoolse opvang ideaal voor kinderen uit de wijken Reitdiep, De Held, Gravenburg, Vinkhuizen en Paddepoel.

De kinderopvang aan de Kraneweg is gunstig gelegen in de Schildersbuurt en goed bereikbaar vanuit de binnenstad en de omringende wijken Kostverloren, Laanhuizen en Oranjebuurt.

Beide vestigingen bieden kinderopvang aan kinderen in de leeftijd van 2 maanden tot 4 jaar in een verticale of horizontale groep. De ruimtes zijn modern, gezellig en warm ingericht: iedereen voelt zich hier snel thuis. Er zijn altijd twee of drie vaste leidsters aanwezig waardoor de vertrouwensband tussen leidster, kind en ouder zich positief kan ontwikkelen.

Buitenruimte

Beide vestigingen van Het Toddlers Huis hebben een afgesloten tuin waarin iedere dag naar hartenlust wordt gespeeld. Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte in de tuin. Hier kunnen zij rustig liggen, kruipen en zitten. De grotere kinderen spelen in de zandbak, fietsen rond of glijden van de glijbaan. De begeleiding bedenkt regelmatig activiteiten en spelletjes om met zijn allen te doen.

Slaapruimten

Voor de groepen tot 4 jaar zijn er slaapruimten. Voor de babygroep is er een buitenhuisje waar ze heerlijk in de buitenlucht kunnen slapen (in overleg met de ouders). Het Toddlers Huis vraagt of de ouders zelf voor een pyjama, sloffen (alleen de peuters) en een slaapzak kunnen zorgen: dat voelt vertrouwd voor het kind. Het slapen in een slaapzaaltje is natuurlijk heel gezellig. Kan een kind niet slapen? Dan blijft de begeleider nog even zitten.

Inrichting

Alle groepsruimten staan met elkaar in verbinding dankzij grote ramen. Zo wordt er vanuit alle ruimten een oogje in het zeil gehouden. Alle stopcontacten zijn afgeschermd en er zitten vingerbeschermers op de deuren. Ook het speelgoed is veilig en verantwoord. Maar het daagt vooral uit tot spelen. De begeleiders kiezen het speelgoed met zorg uit en helpen uw kind het leukste speelgoed uit te zoeken.

Buitenschoolse opvang Friesestraatweg

Aan de Friesestraatweg is ook de buitenschoolse opvang. Elke schooldag en in de vakanties zijn kinderen hier welkom. De begeleiding haalt de kinderen op van de omringende basisscholen. Er zijn twee groepen voor buitenschoolse opvang. Lees meer over de buitenschoolse opvang aan de Friesestraatweg.

Rondleiding aanvragen

Benieuwd naar de kinderopvang of de buitenschoolse opvang van Het Toddlers Huis? Kom zelf kijken.