Thema’s en activiteiten op de bso

Op de buitenschoolse opvang is veel aandacht voor de talenten en ontplooiingsmogelijkheden van elk kind. Elk twee maanden worden nieuwe activiteiten bedacht aan de hand van een wisselend thema. Daarbij stimuleert de begeleiding de kinderen actief mee te doen. Ieder kind is uniek, daarom zijn er uiteenlopende activiteiten voor iedereen.

Inspirerende thema’s

Inspelen op de actualiteit, aandacht voor feestdagen, zingen en knutselen: de thema’s nodigen uit tot meedoen en ontplooien. Voorbeelden van thema’s die Het Toddlers Huis tijdens de buitenschoolse opvang aanbiedt, zijn natuur, wonen, mensen. Ook de seizoenen en de feestdagen krijgen veel aandacht. De Speelhuiskalender vertelt ouders en kinderen welk thema en welke activiteiten voor elke periode gepland staan.

Kom je buiten spelen?

Lekker ravotten in de buitenlucht: dat vinden kinderen heerlijk. En Het Toddlers Huis vindt het belangrijk dat kinderen daarvoor de ruimte krijgen. In de besloten tuin is veel ruimte; ook staan er een zandbak en een glijbaan. Er is genoeg speelgoed voor iedereen. De begeleiding bedenkt regelmatig leuke spelletjes om buiten te spelen. Voor de voetballertjes is er een pannakooi in de buurt. Dan houdt de begeleiding een oogje in het zeil.

Workshops

Kinderen houden ervan om te knutselen, zingen, dansen en toneelstukjes op te voeren. Om die creativiteit te stimuleren, organiseert het Toddlers Huis speciale activiteiten. In kleine groepjes worden de kinderen begeleid door professionals; ieder kind krijgt daarbij een stukje individuele begeleiding. Fantasievol, creatief en geconcentreerd bezig zijn: de kinderen vinden het fantastisch.

Speelhuiskalender

Bekijk de Speelhuiskalender. Hierin staan de thema’s, activiteiten en uitstapjes die Het Toddlers Huis organiseert tijdens de buitenschoolse opvang.

Speelhuiskalender April 2018

Zwemles

Zwemles en opvang combineren: leuk én handig. De begeleiding brengt en haalt de kinderen naar en van het zwembad. Hier krijgen zij zwemles van een gediplomeerd zwemleraar. De zwemlessen zijn in kleine groepjes, waardoor de kinderen in alle rust leren zwemmen. Lees hier meer over zwemles tijdens de buitenschoolse opvang.

Rondleiding aanvragen

De begeleiding vertelt u graag meer over alle activiteiten op de groep.