Geef hier uw suggestie!


Oudercontact

Oudercontact

Om ieder kind zo goed mogelijk te begeleiden, is het belangrijk dat zowel Het Toddlers Huis als de ouders van elkaar weten wat er speelt. Daarom is er regelmatig contact met ouders. 

 

Schriftjes

Mondelinge & schriftelijke overdracht

Bij Het Toddlers Huis krijgt elk kind een persoonlijke map. Hierin staan onder andere observaties van de begeleiders, foto’s gemaakt tijdens de opvang, liedjes en knutselwerkjes van de kinderen. Op de babygroep wordt voor de baby’s tot 1 jaar ook een schriftje bijgehouden. Hierin noteert de begeleiding elke dag wanneer het kind gegeten en geslapen heeft en welke ontwikkelingen het kind doormaakt.

 

Contactmomenten

Contactmomenten

Er zijn meerdere momenten waarop ouders en de kinderopvang met elkaar om tafel gaan.

  Intake gesprek: de afstemming van kinderdagverblijf en de wensen van de ouders rondom opvoeding.
  Evaluatiegesprekken: het moment om als ouders en begeleiding te delen hoe het gaat met het kind en de opvang.
  Oudergesprek: Dit vindt plaats met een leidster van de groep. Er wordt uitgebreid gesproken over het welbevinden van het kind.
  Overgangsgesprek: een maand voordat een kind naar een nieuwe groep gaat, wordt de ouder op de hoogte gesteld van het reilen en zeilen van de groep.
  Eindgesprek: wanneer een kind het kinderdagverblijf verlaat, volgt er een eindgesprek waarbij een vragenlijst wordt ingevuld door de ouder.

 

 

Ouderavond

Ouderavond

Het Toddlers Huis streeft ernaar jaarlijks een ouderavond te organiseren. De oudercommissie en enkele leidsters bedenken het thema. Daarnaast is er enkele keren per jaar een feest waarbij ouders kennis kunnen maken met elkaar en met de begeleiding van Het Toddlers Huis.

Feesten zijn bijvoorbeeld:

  Nieuwjaarsborrel 
  Tuinfeest
  Crèche reisje 
  Sinterklaas en kerst

Kinderopvang van Het Toddlers Huis

Kinderopvang van Het Toddlers Huis

Friesestraatweg

Friesestraatweg

Aan de Friesestraatweg in Groningen heeft Het Toddlers Huis een kinderopvang voor kinderen van 2 maanden tot 4 jaar. De vestiging is ingericht voor de allerjongsten tot de wat oudere kinderen. Hier kunnen zij tot rust komen, maar ook lekker spelen in bijvoorbeeld het ballenbad of op de afgeschermde speelplaats. Lees meer >

Kraneweg

Kraneweg

In het centrum van Groningen vangt Het Toddlers Huis kinderen vanaf 2 maanden tot 4 jaar op. Binnen zijn rustige ruimtes voor de allerkleinsten. Er is voor iedere leeftijd geschikt speelgoed dat de ontwikkeling van het kind stimuleert. Buitenspelen vindt Het Toddlers Huis belangrijk, daarom spelen de kinderen elke dag (bij goed weer) in de besloten tuin. Lees meer >

Rondleiding aanvragen

Rondleiding aanvragen

Nieuwsgierig naar de opvang bij Het Toddlers Huis? Vraag een rondleiding aan.