Kinderdagverblijf Groningen

Tijdens het spelen ontstaat creativiteit; voor ons een belangrijke pijler en de basis voor een brede ontwikkeling van je kind. Meer weten over Het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen? Vraag een rondleiding aan!

Het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen

Op de kinderdagverblijven van Het Toddlers Huis staat het individuele kind centraal. Elke groep heeft een vaste, deskundige en betrokken groep begeleiders. Het zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel voor zowel jou als je kind. Spelen, ontdekken en groeien: dat doe je bij Het Toddlers Huis!

Een huiselijke omgeving

Het kinderdagverblijf is warm en veilig ingericht. De baby’s kruipen in hun groepsruimte rond en spelen met knuffels en speelgoed geschikt voor hun leeftijd. Bij de peuters zijn de groepsruimtes ingericht op beweging: lekker rondrennen, fietsen, spelen met poppen, knuffels en auto’s. Ook in de afgesloten tuin met zandbak en glijbaan ontdekken ze de wereld op een veilige manier. Het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen werkt zo veel mogelijk met vaste begeleiders voor de groepen. Zo zijn de kinderen vertrouwd met onze mensen en kunnen ze lekker zichzelf zijn.

Elke dag opnieuw de wereld ontdekken

Door thema’s ontdekken de kinderen in het kinderdagverblijf al spelende de wereld. Elke twee maanden wisselt het thema. Is het thema Ziek & Gezond? Dan staat de activiteiten die worden aangeboden in het teken van dit thema. Zingen, bewegen, knutselen, lezen, praten of verkleden: er is voor elk wat wils. Kinderen houden van verhalen. De begeleiders maken dan ook vaak tijd vrij om verhaaltjes voor te lezen. Voorgelezen worden is niet alleen leuk, het stimuleert ook de taalontwikkeling. Samen spelen is ook samen leren. Door met leeftijdsgenootjes te spelen, groeien kinderen in hun fijne en grove motoriek en in hun persoonlijke en sociale vaardigheden. Elke dag gaan de kinderen even naar buiten om een frisse neus te halen. Er is een speelgedeelte achter het kinderdagverblijf. Maar we nemen de kinderen ook weleens mee naar de speeltuin, de kinderboerderij of het park.

Warme maaltijden

Als extra contractoptie biedt Het Toddlers Huis je de mogelijkheid om tussen de middag voor een versbereide warme hap te kiezen. Al vanaf het moment dat je kind zijn of haar eerste warme hapje krijgt, vanaf een maand of 6, kun je een maand lang de warme maaltijden gratis uitproberen. Deze maaltijden -van aardappeltjes tot couscous en van vlees via vega naar vis – worden versbereid door onze geweldige koks. Elke dag is er iets te smullen! Voor meer informatie over deze service kun je terecht bij onze administratie, via info@toddlershuis.nl

Opvang in alle vormen

Het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen biedt opvang op vaste dagen of dagdelen, op zowel het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Maar omdat iedere ouder een andere agenda heeft, zijn er daarnaast flexibele opvangvormen. Zo proberen we altijd aan te sluiten bij jouw opvangwensen. Benieuwd naar de kosten van de verschillende opties? Met de Rekentool bereken je gemakkelijk de netto kosten van de opvang.

Flexibele opvang

Heb je een baan waarbij je flexibele diensten draait, en zoek je een opvangcontract dat daarbij past? Bij het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen kun je een flexibel contract voor een aantal dagdelen per maand afsluiten. Je kiest zelf wanneer je de dagdelen inzet en vraagt deze aan via het digitale ouderportaal. Heb je slechts sporadisch opvang nodig of gaat het om slechts een paar uurtjes? Daarvoor hebben we een 0-urencontract. Houdt er rekening mee dat de flexibele contracten beperkt en niet op elke locatie beschikbaar zijn. 

Schoolwekencontract

Speciaal voor de ouders die werkzaam zijn in het onderwijs of studeren, is er het schoolwekencontract. Dit contract biedt alleen kinderopvang tijdens de schoolweken. In alle door het Ministerie van OC&W bepaalde schoolvakanties heb je geen recht op opvang. 

Extra dagdelen en ruilen van dagen

Het kan voorkomen dat je af en toe een extra opvangdag nodig hebt, of dat je een opvangdag wilt ruilen. Voor deze situaties hebben wij een Ruilbeleid opgesteld. Je kunt een ruildag of extra opvangdag aanvragen via het digitale ouderportaal, de administratie bekijkt dan of je aanvraag kan worden goedgekeurd. Ruilen is een service die wij verlenen en afhankelijk van o.a. de beschikbaarheid op de groep.   

Wennen op de kinderopvang

De kinderopvang: voor de meeste kinderen én ouders is dat best even wennen de eerste keer. Hartstikke leuk natuurlijk, al die andere kinderen om mee te spelen, maar toch ook spannend. We plannen bij Het Toddlers Huis daarom een wenafspraak met jullie voordat de opvang van start gaat. Dan maken we al even kennis met elkaar en kun zowel jij als je kind even wennen aan de nieuwe situatie. Ook als je kind over gaat naar een volgende groep, wordt er eerst even een wenmoment gepland.

Voor het eerst in een groep

Binnenkomen in een groep is echt even wennen. Al die nieuwe indrukken, andere kinderen en een begeleider naar wie je moet luisteren. Dat wennen gebeurt in kleine stapjes. Baby’s die oud genoeg zijn voor de dreumesgroep, gaan af en toe een middagje spelen op de dreumesgroep. En ook de dreumesen en de peuters die een groep ‘hoger’ gaan, komen eerst een middagje kijken. Zo wennen ze in een rustig tempo en is de overgang minder groot.

Leeftijdsgroepen

Op de kinderdagverblijven van Het Toddlers Huis Kinderopvang Groningen zijn de kinderen ingedeeld in leeftijdsgroepen. Er is een babygroep, dreumesgroep en peutergroep. Op sommige locaties spelen kinderen van verschillende leeftijden samen, bijvoorbeeld op een baby-dreumesgroep. Het moment waarop kinderen van de ene naar de ander groep overgaan verschilt. Dit is o.a. afhankelijk van de ontwikkeling van het kind. De groepsleiding zal met jou als ouder bespreken welk moment het meest geschikt is voor de overgang naar een volgende groep. 

Bijna 4 jaar, op naar de BSO

En dan gaat je kind naar de basisschool. Spannend! Ook bij deze stap is er duidelijke communicatie tussen ouders en Het Toddlers Huis. De overgang naar de buitenschoolse opvang verloopt heel geleidelijk. Bovendien komt het kind eerst in de jongere groep van kinderen tot 7 jaar.

De meeste kinderen hebben erg veel zin om naar de bso te gaan. Ze kennen al wat oudere kinderen die van de peutergroep naar de buitenschoolse opvang zijn gegaan. En ze hebben vaak ook al even binnengekeken. De peuterleidsters en de begeleiders van de buitenschoolse opvang maken onderling de wenafspraken. Dat begint met een keertje fruit eten bij de bso. De keer daarop komt het kind een paar uurtjes spelen. Vervolgens draait het kind een keer een hele middag mee. Eerst de andere kinderen van school halen en daarna lekker spelen. Op deze manier is de overgang heel vertrouwd. En voor je het weet is jouw peuter helemaal klaar voor de basisschool én de BSO! 

Dagritme

Hoe ouder een kind wordt, hoe fijner het is om structuur in de dag aan te brengen. Die structuur geeft Het Toddlers Huis met vaste eet-, slaap- en speelmomenten voor de dreumesen en peuters. Voor de baby’s wordt in overleg met de ouders een eigen voedings- en slaapschema opgesteld.

Babygroep

De babygroep richt zich op de zorg voor de kleintjes. Deze groep kenmerkt zich door veel rust, verzorging en speelmogelijkheden laag bij de vloer. Er zijn o.a. babygyms en rammelaars aanwezig om de grijpreflexen te ontwikkelen. Op de babygroepen hebben we een open kast met grote auto’s, blokken, speelhuisjes, muziekinstrumenten en puzzels. De kinderen kunnen zo ook zelf het speelgoed pakken. In onze verhoogde boxen kunnen de allerkleinsten in alle rust spelen of slapen. De slaapkamers zijn ingericht met veilige stapelbedjes en ieder kind slaapt in zijn eigen bed. Op de babygroepen hebben de kleintjes hun eigen ritme. Dit betekent dat elk kind zijn eigen voeding- en slaapschema volgt. Wanneer zij groter worden zullen zij steeds meer mee gaan met het ritme van het kinderdagverblijf.

Peutergroep

Jonge kinderen willen het liefst de hele dag spelen en nieuwe dingen ontdekken. Op de peutergroep worden zij daarin gestimuleerd en gestuurd. In lage kasten ligt uiteenlopend speelgoed. Mogen de kinderen vrij spelen, dan kiest ieder kind zelf zijn of haar speelgoed. Er zijn puzzels en een leeshoek, een autohoek en een poppenhoek. In deze hoeken gaan de kinderen helemaal op in hun eigen spel. Aan de hand van wisselende thema’s worden er bovendien allerlei leuke activiteiten gedaan.

Dagindeling peuters

Op de peutergroepen is er een vast dagritme. Dit biedt structuur en overzicht voor de kinderen. Daarnaast vindt Het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen buiten spelen erg belangrijk. Is het mooi weer, dan gaat de begeleiding met de kinderen naar buiten. Lekker in de zandbak of van de glijbaan, of rondfietsen op het rijdende materiaal.

Een normale dag op de peutergroep start met het eten van wat fruit. Na het verschonen gaan de kinderen vrij spelen of is er tijd voor een leuke activiteit, vaak aansluitend bij het thema van die periode. Rond het middaguur is het tijd voor een broodje of een warme maaltijd. Kinderen die daarna gaan slapen, doen de pyjama aan en gaan tandjes poetsen en handen wassen. Kinderen die wakker blijven, gaan rustig vrij spelen, een boekje lezen of een andere rustige activiteit doen. Rond 15.00 uur is het tijd voor glas water of kopje thee met een cracker of rijstwafel. Daarna kan er weer binnen of buiten worden gespeeld.

Piramide: thematisch spelen en ontdekken

Op alle groepen op onze kinderdagverblijven wordt gewerkt met de methode Piramide. Elke twee maanden staat er een nieuw thema uit de belevingswereld van het kind centraal, zoals ‘Ziek en gezond’, ‘Mijn familie en ik’ of ‘Verkeer’. Piramide biedt allerlei verschillende activiteiten rond deze thema’s, waarbij alle verschillende ontwikkelingsgebieden van het kind aan bod komen. Spelenderwijs wordt de leefwereld van het kind ontdekt. Lezen, puzzelen, zingen, een spel spelen, buiten spelen of creatief bezig zijn: er is voor elk wat wils!

Warme maaltijden

Naast de broodmaaltijd bij de lunch, die bij de uurprijs is inbegrepen, biedt Het Toddlers Huis je ook de mogelijkheid om tussen de middag voor een versbereide warme hap te kiezen. Al vanaf het moment dat je kind zijn of haar eerste warme hapje krijgt, vanaf een maand of 6, kun je een maand lang de warme maaltijden gratis uitproberen. Deze maaltijden -van aardappeltjes tot couscous en van vlees via vega naar vis- worden versbereid door onze geweldige koks. Elke dag is er iets te smullen! Voor meer informatie over deze contractoptie kun je terecht bij onze administratie, via info@toddlershuis.nl.

Oudercontact

Om ieder kind zo goed mogelijk te begeleiden, is het belangrijk dat zowel Het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen als de ouders van elkaar weten wat er speelt. Daarom is er regelmatig contact met ouders.

Mondelinge & schriftelijke overdracht

We hechten bij Het Toddlers Huis veel waarde aan de mondelinge overdracht die we bij het brengen en halen met ouders doen. We vinden het belangrijk om van jou te horen hoe het met je kind gaat, of er bijzonderheden zijn en of hij of zij lekker heeft geslapen en goed heeft gegeten. Aan het einde van de dag hoor je van de leiding hoe de opvangdag is verlopen. De lijntjes zijn kort en het persoonlijke contact staat bij ons centraal. Je kunt altijd met je vragen of opmerkingen bij ons terecht.

De overdracht vindt ook deels schriftelijk plaats. Ieder kind op het kinderdagverblijf bij Het Toddlers Huis een persoonlijke map. Hierin staan onder andere observaties van de begeleiders, foto’s gemaakt tijdens de opvang, liedjes en knutselwerkjes van de kinderen. Op de babygroep wordt voor de baby’s tot 1 jaar ook een digitaal schriftje bijgehouden. Hierin noteert de begeleiding elke dag wanneer het kind gegeten en geslapen heeft en welke ontwikkelingen het kind doormaakt. Je kunt thuis via het ouderportaal of de Toddlers Huis App het schriftje bekijken en zelf ook een berichtje naar de groep sturen.

Oudergesprekken

Op het kinderdagverblijf worden regelmatig oudergesprekken gevoerd. Dit gebeurt allereerst voordat de opvang van start gaat, bij het wenmoment. Dit is de eerste kennismaking voor de groep met je kind en met jou als ouder. Voorafgaand aan dit wenmoment vragen we je een intakeformulier in te vullen, dat bij het wennen met je besproken wordt. Daarnaast vindt er een oudergesprek plaats als je kind overgaat naar een volgende groep. Hierbij wordt de ontwikkeling van je kind met je besproken, en is er uiteraard ruimte voor jou om de vragen te stellen waar je tijdens de mondelinge overdrachtmomenten misschien niet aan toe komt. Als je buiten de reguliere oudergesprekken om behoefte hebt aan een gesprek met de groepsleiding dan kun je dit altijd aangeven. Er wordt dan een afspraak met je gemaakt voor een gesprek. 

Ouderavond en feestjes

Het Toddlers Huis Kinderdagverblijf Groningen streeft ernaar jaarlijks een ouderavond te organiseren. Het thema kan worden aangedragen door de oudercommissie of bijvoorbeeld door de groepsleiding. Daarnaast vieren we enkele keren per jaar een feestje waarbij alle ouders van harte welkom zijn. Voorbeelden hiervan zijn ons jaarlijkse Tuinfeest rond de zomervakantie en een kerst- of nieuwjaarsborrel. We vinden het leuk om je dan op een wat informelere manier te spreken 🙂 

Meest Gekozen
Dagopvang 52 weken
Dagopvang 48 weken
Dagopvang Schoolweken
Dagopvang Driekwartdag
Inclusief vakanties
 
 
 
Inclusief ruilen
 
 
 
Op elke locatie beschikbaar
Inclusief luiers
 
 
Inclusief broodmaaltijd
 
 
Inclusief fruit
 
 
Laagste uurprijs
 
 

Locaties Het Toddlers Huis

Friesestraatweg

Kraneweg

Locaties Monkey Donky