Welke kwaliteiten heb je nodig in de kinderopvang?

Als je in de kinderopvang wilt werken, is het allereerst heel belangrijk dat je affiniteit met kinderen hebt. Als je er plezier aan beleeft om met kinderen te werken, straal je dat ook uit naar de kinderen, ouders en je collega’s. 

Daarnaast moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken, zodat je goed contact kan onderhouden met collega’s, ouders en natuurlijk de kinderen. Het is handig als je goed kunt samenwerken, want meestal werk je samen met collega’s op een groep. Daarnaast is het belangrijk als je goed kan plannen en organiseren, zodat je een goede dagplanning kunt verzorgen waarin ruimte is voor verzorgingsmomenten (eten, drinken, verschonen, slapen) en leuke activiteiten.

Het is fijn als je creatief bent, maar dat hoeft niet te betekenen dat je goed kan knutselen. Je kan bijvoorbeeld ook creatief zijn in het bedenken van (sportieve) activiteiten of goed zijn in dansen of muziek maken.

Tot slot is verantwoordelijkheidsgevoel erg belangrijk in het werken in de kinderopvang, want ouders vertrouwen je hun kostbaarste ‘bezit’ toe.

Bekijk welke vacatures wij op dit hebben: