Wat doet een kinderopvang?

Een kinderopvang biedt alles wat een kind nodig heeft op een dag. Dat zijn praktische zaken als een dak boven het hoofd, eten/drinken, een veilige plek om te slapen en spelen. Maar minstens zo belangrijk zijn het bieden van geborgenheid, een plek waar kinderen zich veilig en geliefd voelen en met plezier naartoe gaan. Er wordt een vaste dagstructuur aangehouden en gewerkt volgens een bepaalde visie, welke is vastgelegd in een pedagogisch plan. 
 
Een kinderopvang is een plek waar kinderen in contact komen met andere kinderen en volwassenen en kennismaken met regels en rituelen. Er worden verjaardagen en andere feesten gevierd, er zijn verschillende hoeken en ruimtes met een ruim aanbod aan speelmateriaal en er is een buitenspeelruimte. Kinderen hebben de vrijheid om te ontdekken, zich te ontwikkelen en spelenderwijs te leren en kunnen meedoen aan activiteiten. Zo wordt de wereld van kinderen steeds een stukje groter!
 
Daarnaast is er aandacht voor rust en ontspanning op het kinderdagverblijf of BSO, zodat kinderen de ruimte hebben om alle indrukken die ze opdoen te verwerken en in hun eigen tempo de wereld te ontdekken.