Wanneer kan ik overstappen naar een baan in de kinderopvang?

Werk je op dit moment niet in de kinderopvang, maar zou je dat wel graag willen? Dan hangt het ervan af over welk(e) diploma(‘s) je beschikt of je direct aan de slag kan of eerst een opleiding moet volgen. Met de opleidingen Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niv. 3) en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niv. 4) kun je direct aan de slag als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Groningen. Ook als je bijvoorbeeld SPW, SPH, Pabo of Sport en Beweging hebt gedaan kun je vaak meteen aan de slag als pedagogisch medewerker. Met de diplomacheck kinderopvang kun je checken of jouw diploma aan de eisen voldoet.

Soms heb je een aanvullende opleiding of cursus nodig om als pedagogisch medewerker aan het werk te kunnen. Als je diploma op deze lijst staat, kan je een speciaal traject voor zij-instromers volgen. Daarmee kun je bij ons direct aan de slag op de groep, daar doe je praktijkervaring op, terwijl je daarnaast een opleiding van 3 maanden volgt. Na die 3 maanden ben je volledig bevoegd pedagogisch medewerker!

Ben je geïnteresseerd in een baan als zij-instromer? Kijk dan op onze vacaturesite en klik op de vacature voor zij-instromer.

Bekijk welke vacatures wij op dit hebben: