Hoeveel uur is fulltime in de kinderopvang?

Wil jij je laten omscholen tot pedagogisch medewerker in de kinderopvang? Dan is het natuurlijk ontzettend fijn om te weten wat er volgens het CAO kinderopvang wordt bedoeld met fulltime werken. Bij Het Toddlers Huis hebben wij meerdere pedagogische medewerkers die zowel parttime als fulltime werken, waardoor wij dit als geen ander kunnen uitleggen in dit artikel.

Wat staat er in het CAO?

Volgens het CAO kinderopvang staat vastgelegd dat je fulltime werkt wanneer je een contract voor 36 uur per week hebt. Toch werken veruit de meeste pedagogische medewerkers parttime. Hierin zit vanzelfsprekend een verschil tussen werken op de dagopvang of de BSO. Op de dagopvang komen kinderen immers de hele dag, op de BSO komen ze voor en/of na schooltijd (en in vakanties de hele dag), waardoor medewerkers op de BSO minder uren per dag kunnen werken.

Het verschil in uren op de BSO en kinderdagverblijf

In tegenstelling tot de BSO, blijven kinderen de gehele dag op het kinderdagverblijf. Dit zorgt ervoor dat medewerkers meer uren maken en dus vaker op het kinderdagverblijf fulltime werken. Zo maakt een pedagogische medewerker minimaal 25 uur per week op de dagopvang, terwijl dit op de BSO maximaal 25 uur per week is. Hier zijn natuurlijk wel uitzonderingen in.

Bekijk snel onze vacatures

Zie jij jezelf al werken bij Het Toddlers Huis? Bekijk snel hieronder al onze openstaande vacatures: