Het Toddlers Huis BSO Groningen

Tijdens het spelen ontstaat creativiteit; voor ons een belangrijke pijler en de basis voor een brede ontwikkeling van je kind. Meer weten over Het Toddlers Huis BSO Groningen? Vraag een rondleiding aan!

BSO Groningen 

Met een kopje thee vertellen over de schooldag. Het schoolwerk laten zien. De pedagogische medewerkers van Het Toddlers Huis BSO Groningen maken daar graag tijd voor vrij. Oprechte aandacht voor de kinderen is namelijk heel belangrijk. Elke schooldag haalt de leiding de kinderen van school op. En ook tijdens margedagen en in schoolvakanties kunnen kinderen bij Het Toddlers Huis BSO Groningen terecht.

Na schooltijd met aandacht ontspannen op de BSO

Het Toddlers Huis BSO Groningen doet er alles aan om de opvang buiten schooltijd zo leuk mogelijk te maken. Iedere maand staat er een ander thema centraal met leuke, leerzame activiteiten en uitjes. Daarnaast is er genoeg ruimte voor andere activiteiten op de groep en buiten. Lekker het bos ingaan bijvoorbeeld, naar de speeltuin of naar de tuin om groenten te oogsten. Ook is het mogelijk om tijdens de BSO-uren zwemlessen te volgen. De ruimte krijgen om met leeftijdgenootjes en onder het toezicht van de begeleiding spelenderwijs te leren, is erg belangrijk. Van samen spelen wordt de motoriek van een kind beter. Bovendien leren kinderen ook respectvol met elkaar om te gaan, te delen, te luisteren naar anderen en te vertellen wat ze willen. De begeleiding stimuleert hen op een positieve manier. Heeft een kind even geen zin om samen te spelen? Dan kan het zich rustig terugtrekken met een boek of een puzzel.

Zien eten, doet eten!

Op korte schooldagen en vakantiedagen verzorgt Het Toddlers Huis BSO Groningen de lunch. Gezonde volkorenboterhammen met verantwoord beleg en een glas melk of water. Tussendoor is er thee of water met gezonde tussendoortjes zoals fruit, snoepgroente en een cracker.

Opvangvormen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Omdat niet iedere ouder dezelfde werktijden heeft, biedt Het Toddlers Huis BSO Groningen verschillende contracten voor opvang aan. Zo is er altijd een vorm die aansluit bij jouw werktijden, studieritme of behoeften. Gebruik de Rekentool om een idee te krijgen van de kosten van de verschillende contracten.

Reguliere opvang

Met het reguliere opvangcontract worden kinderen direct na schooltijd opgehaald en naar de kinderopvang gebracht. Dit gebeurt op vaste dagen in de week. Opvang in de vakanties – of juist niet – is ook op te nemen in het reguliere contract. We maken onderscheid tussen het All Inclusive contract en het Basiscontract. Bij een All Inclusive contract is opvang op margedagen inbegrepen, en de mogelijkheid tot het incidenteel ruilen van een opvandag. Een Basiscontract biedt géén opvang op margedagen en ook géén mogelijkheid tot ruilen.

Heb je in de schoolvakanties op meer of andere dagen opvang nodig dan in de schoolweken, dan is er een apart vakantiecontract beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met de administratie. Tijdens de vakanties zijn de kinderen van 7.00 uur tot 18.00 uur welkom.

Flexibele opvang

Met een flexibel contract komt een kind niet op vaste dagen, maar op de dagen die de ouder kiest. Handig als je bijvoorbeeld in de zorg werkt en wisselende diensten draait. Het contract wordt afgesloten voor een bepaald aantal dagdelen per maand. Alleen incidenteel opvang afnemen? Daarvoor is er het nul-urencontract. De flexibele contractvormen zijn slechts beperkt beschikbaar, neem voor meer informatie hierover contact op met onze administratie.

Vakantieopvang

Bij een regulier opvangcontract inclusief vakanties of een los vakantiecontract komt het kind ook in de schoolvakanties naar Het Toddlers Huis BSO Groningen. Dit kan voor alle doordeweekse dagen, maar ook voor enkele dagdelen. Ideaal als jij als ouder zelf gewoon doorwerkt in de vakanties.

Voorschoolse opvang

Voor de ouders die al vroeg naar het werk moeten, is er de voorschoolse opvang. Vanaf 07:00 uur zijn de kinderen welkom bij Het Toddlers Huis. Onze medewerkers brengen de kinderen vervolgens naar de basisschool. Jij op tijd op je werk, en je kind op tijd op school. Zo kun je met een gerust hart aan je dag beginnen!

Extra dagdelen en ruilen van dagen

Heb je incidenteel een extra BSO-dag nodig, of wil je een keer een dagje ruilen, dan kun je hiervoor een aanvraag doen via het digitale ouderportaal. De administratie bekijkt of de aanvraag goedgekeurd kan worden, o.a. op basis van de personele planning en de groepsgrootte. Het ruilen van opvangdagen is kosteloos, voor een extra opvangdag ontvang je een aparte factuur. Het ruilen is een service die wij verlenen en is alleen bedoeld voor het incidenteel ruilen van opvangdagen. De spelregels vind je in ons Ruilbeleid.

Thema’s en activiteiten op de BSO

Op de buitenschoolse opvang is veel aandacht voor de talenten en ontplooiingsmogelijkheden van elk kind. Elk maand worden nieuwe activiteiten bedacht aan de hand van een wisselend thema. Daarbij stimuleert de begeleiding de kinderen actief mee te doen. Ieder kind is uniek, daarom zijn er uiteenlopende activiteiten voor iedereen.

Inspirerende thema’s

Inspelen op de actualiteit, aandacht voor feestdagen, zingen en knutselen: de thema’s nodigen uit tot meedoen en ontplooien. Voorbeelden van thema’s die Het Toddlers Huis BSO Groningen tijdens de buitenschoolse opvang aanbiedt, zijn Vriendschap, Film & Theater, en Lentekriebels. In de Speelhuiskalender lezen ouders en kinderen welk thema en welke activiteiten voor elke periode gepland staan.

Kom je buiten spelen?

Lekker ravotten in de buitenlucht: dat vinden kinderen heerlijk. En Het Toddlers Huis BSO Groningen vindt het belangrijk dat kinderen daarvoor de ruimte krijgen. In de besloten tuin is veel ruimte; ook staan er een zandbak en een glijbaan. Er is genoeg speelgoed voor iedereen. De begeleiding bedenkt regelmatig leuke spelletjes om buiten te spelen. Voor de voetballers is er een pannakooi in de buurt. Dan houdt de begeleiding een oogje in het zeil.

Workshops

Kinderen houden ervan om te knutselen, zingen, dansen en toneelstukjes op te voeren. Om die creativiteit te stimuleren, organiseert het Toddlers Huis speciale activiteiten. In kleine groepjes worden de kinderen begeleid door professionals; ieder kind krijgt daarbij een stukje individuele begeleiding. Fantasievol, creatief en geconcentreerd bezig zijn: de kinderen vinden het fantastisch.

Zwemles

Zwemles is niet alleen hartstikke leuk, het is ook een veilig gevoel wanneer je weet dat je kind zich weet te redden in het water. Het Toddlers Huis BSO Groningen brengt en haalt de kinderen naar en van de zwemles tijdens hun opvanguren. Natuurlijk is er tijd om in het water te spelen, maar er wordt ook serieus gezwommen voor het behalen van het A-, B- of C-zwemdiploma.

Zwemdiploma A, B en C

Leren zwemmen is natuurlijk best spannend. Wel zo fijn dat de begeleiding jou en de andere kinderen uit je groep naar het zwembad brengt. Een keer in de week geeft een vaste badmeester of badjuf les aan de kinderen van Het Toddlers Huis. Zo leer je hoe je blijft drijven en goed zwemt. De begeleiding helpt bij het omkleden en moedigt aan vanaf de kant.

Zwemcentrum Zuidhorn

Wij zwemmen bij Zwemcentrum Zuidhorn. Je kind wordt naar het zwembad gebracht door één van onze eigen begeleiders. De begeleiding helpt de kinderen met omkleden en douchen voordat ze aan de zwemles beginnen. De zwemles wordt door een gecertificeerde zweminstructeur begeleid. Na de zwemles worden de kinderen weer geholpen bij het aankleden door een vertrouwd gezicht en teruggebracht naar de BSO.

Dinsdagmiddag

De zwemles wordt aangeboden op de dinsdagmiddag. Gaat je kind op dinsdag naar de BSO en wil je graag van de zwemles gebruikmaken? Neem contact op met de administratie, zij vertellen je graag meer.

BSO Groningen op verschillende locaties

Buitenschoolse opvang verzorgen wij al ruim 18 jaar op verschillende locaties in Groningen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op onze opvang niet alleen spelen, maar ook leren en groeien. Wij weten uit ervaring dat kinderopvang voor uw kind niet altijd even goed te voorspellen is. Daarom bieden wij naast de reguliere contracten, ook vakantie-, voorschoolse- en flexibele opvangmogelijkheden aan. Op die manier is er altijd een opvang die aansluit bij uw situatie. 

Kinderopvang BSO Vinkhuizen

Zoekt u een BSO in Vinkhuizen? Dan bent u van harte welkom om eens langs te komen op onze locatie aan de Friesestraatweg. Na een drukke schooldag kan uw kind lekker ontspannen op onze buitenschoolse opvang. Samen met leeftijdsgenootjes krijgen kinderen de ruimte om spelenderwijs te leren, onder deskundige begeleiding. Kom gerust eens langs voor een rondleiding!

> Rondleiding aanvragen

Buitenschoolse opvang Meander Groningen

OBS Meander is een openbare basisschool in de wijk Reitdiep, in het noorden van Groningen. Zit uw kind op de OBS Meander en zoekt u een kindvriendelijke kinderopvang? Het Toddlershuis werkt met veel plezier samen met OBS Meander om kinderen op te vangen na schooltijd. In de ontwikkeling van uw kind leggen wij de nadruk op spelenderwijs leren en groeien, in een vertrouwde omgeving en met bekende gezichten. Graag nodigen wij u uit voor een rondleiding op onze prachtige locatie.

> Kinderopvnag Meander

Buitenschoolse opvang Aquamarijn

CBS Aquamarijn in Groningen is gevestigd op twee locaties in Groningen, waarvan één in de wijk Reitdiep. In samenwerking de basisschool verzorgen wij opvang voor Aquamarijn. Met ruim 18 jaar ervaring laten wij kinderen spelenderwijs leren en groeien. Met bekende gezichten zorgen wij voor een vertrouwde omgeving. Kom gerust eens langs voor een rondleiding!

Locaties Het Toddlers Huis

Friesestraatweg

Kraneweg

Locaties Monkey Donky